Muğla'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Yatağan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Yatağan Gazi Anadolu Lisesi okul yönetimi tarafından hazırlanan program, Gazi Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Yatağan Merkez Camii Müezzin Kayyumu Süleyman Bayram'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sürdü.
Gazi Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Betül Can, yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed'in insanlar içinden seçilmiş, inananlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamber olduğunu söyledi.

Can, "Hz. Muhammed, insanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Nitekim bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkmış ve saygı göstermiştir. Kendisine cenazenin bir Yahudi'ye ait olduğu söylendiğinde, o kişini insan olmasının saygı gösterilmesi için yeterli bir sebep olduğunu beyan etmiştir" dedi.

Programda Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, şiirler okundu. Düzenlenen hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Gazi Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Gökbörü Aslan ve Müzik Kulübü öğrencileri tarafından ilahi dinletisi sunuldu.
Kaynak: AA