Mısır İsmailiye Ticaret Odası Heyeti Kayseri'de

Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret eden Mısır İsmailiye Ticaret Odası Başkanı Akram Hussein Hassan El Shefei ile KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz arasında "darbe" tartışması yaşandı.

Kayseri'de açılan KMOB Mobilya Fuarı'na ziyaretçi olarak gelen Mısır İsmailiye Ticaret Odası Başkanı Akram Hussein Hassan El Shefei ile yönetim kurulu üyeleri, KTO'yu ziyaret etti.
KTO Başkanı Hiçyılmaz, ziyaret sırasında Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevden uzaklaştırılmasından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararını da eleştirdi.

Hiçyılmaz'ın açıklamaları üzerine Mısır'da darbe yapılmadığını savunan El Shefei, şunları kaydetti:
"Demokrasi halkın demokrasisidir. Mursi'ye karşı milyonların katıldığı gösteriler demokrasinin göstergesidir. Mısır halkı darbe değil, halk hareketi yapmıştır. Mısır halkı olarak ülkemizdeki demokrasiyi biz değerlendiririz. Kimse bizim adımıza değerlendirme yapmasın. İç meselemizdir. Kimse karışmasın."
El Shefei'nin açıklamaları üzerine ise Hiçyılmaz, "Yakın zamanda yüksek mahkemenin toplu idam kararı bu endişelerimizi en yüksek düzeyde artırdı. Bu karar kentimizde ve ülkemizde kınanmakta ve eleştirilmektedir. Bu idamların uygulanmamasını istiyoruz. İdam kararlarının Mısır için iyi olmayacağını düşünüyoruz. Ekonomide ileri giden ülkeler hep demokrasi ile yönetiliyor. Bence sandık daha önemli. Muhammed Mursi, unutulmasın ki sandıkla geldi. Kendisini askerlerin görevden indirmesi demokratik teamüllere uygun görünmüyor. Ticarette ve ticari ilişkilerde demokrasinin maksimum önemi vardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mısırlı heyet KTO'dan ayrıldı.

Kaynak: AA