'Mısır'daki Asıl Gerçekler' Konferansı

Mısır'da darbeyle feshedilen parlamentonun üyesi Adil Raşit, "Allah'ın izniyle hiçbir şey Sisi'yi kurtaramayacak. Kurtuluşun gemisi, yakında olacak" dedi.

Raşit, Kırklareli Üniversitesi Yenilikçi Gençlik Kulübü'nce düzenlenen "Mısır'daki asıl gerçekler" konferansta yaptığı konuşmada, Mısır'daki olayların karşısında Türkiye'nin bu mücadelede hakkı tutmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Mısır'da 10 aydır askeri darbenin sürdüğünü vurgulayan Raşit, "İnsanlar Mısır'da sokağa çıktı ve gece gündüz sokakta kaldı. Yani öleceğini bilen gençler, kadınlar bile sokağa çıktı. Bu darbede 5 bin kişi şehit oldu Mısır'da. 25 bin kişi hapiste, 25 bin yaralı var. Ama bütün bunlara rağmen yine her gün sokağa çıkılıyor" diye konuştu.

Darbenin ardından meclisin kapatıldığını ve milletvekillerinin hapse atıldığını, bir çoğunun öldürüldüğünü ifade eden Raşit, şunları kaydetti:
"Mısır'daki kardeşlerimiz sizden çok yardım bekliyor. Nihayet Allah bize zaferi gösterecek. Biz can verdik, şehit verdik arkadaşlarımız hapiste, benim gibi sürgünde. Elimizde bir şey kalmadı. Hz. Nuh'un oğlu; 'dağa sığınacağım, sudan kurtulmak için' demişti. Sisi de 'sokaktaki insanı kurtarmak için Amerika'ya ya da İsrail'e sığınıyorum, idamları vermek için yargıya sığınıyorum, hakkı karartmak için basına sığınıyorum, korunmak için orduya sığınıyorum' diyor. Allah'ın izniyle hiçbir şey Sisi'yi kurtaramayacak. Kurtuluşun gemisi, yakında olacak. Zaferin ışığını Türkiye'den görüyorum."
Askeri darbenin en kısa sürede biteceğine inandığını belirten Raşit, Mısır'da istikrarın yeniden oluşturulacağını kaydetti.

Araştırmacı-yazar Ahmet Yusuf da Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmaların ardından Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Mısır'da darbeyle feshedilen parlamentonun üyesi Adil Raşit'e plaket verdi.
Kaynak: AA