Millet-i Sadıka’dan Tehcire Kadar Ermeniler Adlı Konferans Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi Tarih Kulübü (CÜTARK) tarafından “Millet-i Sadıka'dan Tehcire Kadar Ermeniler” konulu konferans düzenlendi.

Millet-i Sadıka’dan Tehcire Kadar Ermeniler Adlı Konferans Düzenlendi

CÜ Merkezi Amfi Salonunda düzenlenen konferansa Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Yüksel, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Öztürk, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Öztürk, Ermenilerin tarih boyunca sadık bir millet olduğunu ancak dışarıdan yapılan oyunlar ve kandırmalar sonucu bu özelliklerini yitirdiklerini belirtti.

Öztürk, “Tarih boyunca büyük imparatorluklar ve nüfuzu altında yaşayan Ermeni beyliklerinin menfaatleri için sık sık taraf değiştirmişlerdir. Bu durum onları tehcir edilmelerine ya da kendiliklerinden göç etmelerine neden olmuştur.” dedi.

Program sonunda Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Hasan Yüksel, Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğretim Üyesi Ayhan Öztürk’e plaket takdim etti.
Kaynak: İHA