Milan’a Singapurlu Talip

Hem maddi hem de sportif anlamda krizde olan İtalyan devi Milan’ı satın almak için Singapur’dan milyoner bir talip çıktı.

Peter Lim, Milan’ın yüzde 70’ini almak istiyor.
Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu Milan’da yaşanılan ekonomik sıkıntılar sebebiyle kısa süre önce kulübün satışa çıkarıldığı duyurulmuştu. Özellikle Singapur ve Çinli milyarderlerin Milan’a talip olduğu söyleniyor.

İtalya’nın önemli spor gazetelerinden La Gazetta Della Sport, Milan’ın hisselerinin yüzde 70’lik kısmını satın almak için Singapurlu iş adamı Peter Lim’in, kulübün sahibi Berlusconi ile masaya oturduğunu yazdı. Lim’in, Berlusconi’ye Milan’ın yüzde 70 hisselerini satın almak için 500 milyon Euro teklifte bulunduğu ve görüşmelerin sürdüğü haberin ayrıntısında yer aldı.

Singapurlu iş adamı Peter Lim, bu sezon başında da İspanyol Valencia’yı da almaya çalışmış fakat anlaşma sağlanamamıştı. Ayrıca, La Gazetta Della Sport’un Milan ile ilgili haberinin devamında ise Çin'in en zengin ikinci işadamı Zong Quinghou’nun da Milan'ı satın almak isteyen kişiler arasında olduğunu yazdı.
Kaynak: İHA