Mederusie Kruvazör Birliği'nden Gümrükçüoğlu'na Ziyaret

Mederusie Kruvazör Birliği Genel Sekreteri General Thanos Pallis, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, Pallis ve beraberindeki heyeti makamında kabulünde yaptığı konuşmada, Trabzon'un tarih, kültür, turizm ve medeniyet şehri olduğunu söyledi.

Trabzon'un 4 bin yılık tarihi geçmişi olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un Karadeniz'de var olan turizm potansiyelini geliştirmek için işbirliği içerisinde olmalıyız. Trabzon 2013'de Türkiye'nin en temiz ili seçilmiş bir kent. Turizm anlamında her geçen gün yükselen bir değere sahibiz. Büyükşehir Trabzon olarak bölge turizmi için atılacak her adıma destek olmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu diyalog ile gelecek zaman içerisinde Karadeniz'de turizm her alanda gelişecek ve ekonomisiyle, turizmiyle, kültürüyle birbirine daha çok yakınlaşacaktır" dedi.

Pallis ise amaçlarının kruvaziyer turizminin ülkeler arasında ilişkilerin gelişmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, "Bütün ilgili birimlerin önerilerine ihtiyacımız var. Geleceğe yönelik çalışmaları hep birlikte yapacağız. Temsil ettiğimiz ve üyemiz olan limanlara geçen yıl 27 milyon turist gelmişti. Trabzon Limanı bize üyelik başvurusu yaptı ve bunu kabul ettik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gümrükçüoğlu, ziyaretin anısına Pallis'e Trabzon'u tanıtıcı kitaplar, Pallis ise Gümrükçüoğlu'na antik olimpiyat oyunlarıyla ilgili tarihi kitap hediye etti.
Kaynak: AA