Lösemili Çocuklar 23 Nisan'ı Çikolata Yaparak Kutladı

Lösemili çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çikolata ile mutlu oldular.

LÖSEV ve Mövenpick Hotel’in, lösemi hastası çocuklara yönelik olarak düzenlediği ‘çikolata yapım kursu’nda güzel anlar yaşandı. Mövenpick Hotel’de gerçekleşen etkinlikte, 7-13 yaş arası 15 lösemi hastası çocuk Başaşçı Barış Torcu eşliğinde çikolata eritme, saklama ve kalıp çikolata yapma tekniklerini öğrenirken, oldukça eğlenceli anlar yaşadı.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bu günde çocukların, mutlu olmaları ve eğlenceli bir gün geçirip moral bulmaları amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirten LÖSEV İzmir Koordinatörü Gökçe Çiçek Yenilmez, çocukların hayatları boyunca deneyimlemedikleri bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

LÖSEV’e kayıtlı İzmir’de oturan 15 çocuğun çikolata yapımını öğrendiğini anlatan Yenilmez, “Burada 7, 12, 13 yaş aralığında çocuklarımız var. Hem 23 Nisan’da farklı bir çalışma yapalım hem de çocuklarımızı mutlu etmek istedik. Bu çalışmadaki amacımız çok sevdikleri çikolatayı daha yakından tanımalarını sağlamak. Buradaki çocuklarımızın bir kısmının tedavisi bitti. Bir kısmının ise hala devam ediyor. Özellikle bu hastalıkta en önemli şey moral. Bizimde yaptığımız tüm etkinlikler bu yönelikte oluyor. Morallerini yükseltmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çünkü moral en büyük ve en güzel ilaçtır. Bunun sonuçlarını bilimsel olarak pek çok kez gördük” dedi.

Oldukça keyifli anların yaşandığı etkinliğin sonunda çocukların yaptığı çikolataların tadına bakılırken, günün sonunda minik katılımcılara sertifikaları ile birlikte günün anısına özel olarak tasarlanmış tişörtler hediye edildi.
Kaynak: İHA