Kozan Remzi Oğuz Arık Ortaokulu'nun Proje Başarısı

Kozan ilçesinde, Remzi Oğuz Arık Ortaokulu'nca öğrenci ve okul başarısını artırmak amacıyla hazırlanan "İçimizdeki Biz Projesi", Sabancı Üniversitesi'nce düzenlenecek "Eğitimde İyi Örnekler" konferansında sergilenecek.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulun Müdür Yardımcısı Ayşe Yıldırım tarafından çoğunluğu maddi sıkıntı, yetersiz eğitim ve sosyal koşullar nedeniyle çevre ilçelerden ve kırsal kesimden göç eden ailelerin çocuklarının eğitim seviyesini artırmak amacıyla "İçimizdeki Biz Projesi" hazırlandı.
Proje kapsamında yapılan çalışmalarda, 800 öğrencinin eğitim gördüğü okulda söz konusu olumsuzlukları en aza indirmek ve ortadan kaldırmak için velilerin de katılımıyla öğrencilere etüt çalışmaları, veli sohbetleri, veli eğitimleri, öğrenci motivasyon seminerleri, kitap okuma etkinlikleri, keman, bağlama, tekvando, voleybol, futbol ve ebru kursları düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrenci ve okulun başarı düzeyinin artmasını sağlayan proje, Sabancı Üniversitesi'nde hakemli akademik jüri tarafından değerlendirilerek Türkiye genelinde, özel, vakıf, devlet okulu ve üniversitelerin sunduğu bin 47 proje içerisinde başarılı seçildi.
Projenin, Sabancı Üniversitesi'nce 3 Mayısta İstanbul'da düzenlenecek "Eğitimde İyi Örnekler" konferansında 96 proje arasında sergileneceği bildirildi.

Kaynak: AA