Karaca Açıklaması

Adana Fatma Karaca Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Pınar Karaca, toplumsal değişimin ve gelişimin bireyden başladığı felsefesinden hareketle en büyük yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, amaçlarının yetersizliği engele dönüştürmeden bireylerin toplumsal yaşama tam katılmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Karaca Açıklaması

‘Eğitim'de kaybedilecek fert yoktur’ diyen Karaca, özel eğitimdeki son gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizerek, “Merkezimiz sürekli kendini yenileyen değişimlere açık, bilimselliği ön planda tutan bir eğitim kurumudur. Hizmete başladığımız günden beri daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için hedeflerimizi daima yüksek tuttuk. Şimdiye kadar birçok öğrencimizin kendine yeten, özgüveni yüksek, akademik olarak yaşıtlarıyla aynı seviyeye ulaşmış, özgür bireyler olarak topluma katılmalarına katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca örgün eğitime devam eden ve hafif düzeyde öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerimize de branşlarında uzman öğretmenlerimiz tarafından Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe gibi derslerde yardımcı oluyoruz" dedi.

Tüm öğrenci ve velilerine ücretsiz servis hizmetleri sağladıklarını söyleyen Karaca, "Servis araçlarımızın hepsi güvenli araçlardır. Adana'nın en uzak köşesinde bile olsa öğrencilerimizi ders saatinden önce alıyoruz ve ders saati sonunda beklemeden servis annelerimizle birlikte güvenli bir şekilde evlerine bırakıyoruz. Okula devam eden öğrencilerimizde ise velilerimizin istekleri doğrultusunda öğrencilerimizi okullarından alıyoruz veya ders saati sonunda okullarına bırakabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Pınar Karaca, çocuklarındaki gelişimin nasıl seyrettiğini merak eden ailelere merkezlerinde randevu sistemi ile uzman eğitimciler tarafından gerçekleştirilen ücretsiz değerlendirme seansları düzenlediklerini söyledi.

Karaca, "Değerlendirme seansında çocuğunuzun dil, zeka ve fizyolojik gelişimi ayrıntılı olarak incelenmekte ve gerekli görülen durumlarda veli çocuğun durumunun gerektirdiği kurumlara yönlendirilmektedir. Hastane başvuruları, rehberlik ve araştırma merkezleri ile ilgili işlemlerle de görevli personelimiz velilerimize her an yardımcı olmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İHA