İha’ya ‘fotoğraf Etik Dalında’ Ödül

2013 yılı Medya Etik Ödülleri sahiplerini buldu.

Törende İhlas Haber Ajansı (İHA) Fotoğraf Servisi Foto Muhabiri Zafer Peker, ‘Fotoğraf Etik Dalında’, “Yağmur altında insanlık dersi” fotoğrafı ödüle layık görüldü.


Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen medya etik ödülleri sahiplerini buldu. 2013 yılı Medya Etik Ödülleri 6 kategori ve 29 dalda (alt başlıkta) toplam 51 gazeteci ödül aldı. Ödül töreni bu akşam Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi’nde(FKM )gerçekleştirildi.

Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik için düzenlenen 2013 yılı Medya Etik Ödülleri, Medya Etik Konseyi Ödül Kurulu tarafından belirlendi.

Mehmet Atalay, Hakan Sarıhan, Mehmet Şeyho, Zeki Gümüş, Hüseyin Gökçe, Nevzat Bayhan, Nejat Sezik, Nuh Gönültaş, Ünal Tanık, Fatih Karaca, Servet Engin Mahmut Nedim Hazar ve Hakan İnce’den oluşan Ödül Kurulu, kurumsal ve şahsi başvuruların yanı sıra MEK Yüksek Kurulu ve MEK Ödül Kurulu üyelerinin tekliflerinin değerlendirildiği toplantılar sonucu, ödül kazanan gazetecileri belirledi.

Bu yıl dördüncüsü yapılan ve geleneksel hale getirilen Medya Etik Ödülleri 2013 yılı içinde Yazılı Basın (Gazete-Dergi), Televizyon, Radyo, Haber Ajansçılığı, Yerel Medya ve İnternet haber sitelerinde yer alan yayınlara verildi.

Ödül alan bazı isimler ise şöyle: “Yazılı Basın (Gazete-Dergi) Haberciliği dalında; Köşe Yazarı Meslek Etik Ödülü Türkiye Gazetesi Alper Görmüş, Zaman Gazetesi Etyen Mahçupyan. Bugün Gazetesi Kamil Maman’ın “Ulucanlar Cezaevi Müdürü 12 Eylül'deki idamları ilk kez Bugün gazetesine anlattı”. Sabah Gazetesi Burcu Çalık Göçümlü’nün “İlk sivil şehit maaşı Çağla'ya” başlıklı haberi ile “Bir ihtimal sivil şehit” başlıklı haberi. Türkiye Gazetesi Arzu Yıldız’ın “İran’ın böcekleri Başbakanlık’ta” manşet haberi. Aile Ve Çocuk Haberi Etik Ödülü dalında Türkiye Gazetesi M. Sırrı Önür’ün “Mavi kuş’ta (Twitter’da) kırmızı alarm” başlıklı haberi, Fotoğraf Etik Dalında ise İHA Zafer Peker’in ‘Yağmur altında insanlık dersi’ fotoğrafı ödüle layık görüldü.


Kaynak: İHA