Hak-iş'in 1 Mayıs'ı Kayseri'de Kutlama Kararı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bizim 1 Mayıslarımızda kavga, çatışma ve bir takım kavga girişimleri olmaz. Bizim 1 Mayısımız coşkulu, heyecanlı, davullarla, zurnalarla, halaylarla, türkülerle kutlanır" dedi.

Bazı temaslarda bulunmak için Kayseri'ye gelen Arslan, bir restoranda Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların başkanları ve sivil toplum örgütü yetkilileriyle 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Toplantının başında açıklamalarda bulunan Arslan, Hak-İş olarak her yıl 1 Mayıs kutlamaların farklı ilerde kutladıklarını dile getirerek, "2012 yılında Ankara'da Memur-Sen ile birlikte büyük bir coşkuyla kutlamıştık. 2013 yılında sanayi kenti ve sendikal hareketlerin en önemli merkezlerinden biri olan Karabük'te kutlamıştık. Karabük'te yine çok coşkulu ve fevkalade güzel katılımlı 1 Mayıs'ı yaşamıştık. Bu yıl da 1 Mayıs'ı Kayseri'de kutlama kararı aldık" diye konuştu.

- "Kayseri Anadolu'nun yeni yükselen yıldızlarından biri"
1 Mayıs kutlamaları için neden Kayseri'yi seçtiklerine ilişkin olarak arslan, şunları kaydetti:
"Neden Kayseri'de kutlama kararı aldığımızı soruyorlar. Açıkçası 3-5 il finaldeydi. Kayseri'de Hak-İş'e bağlı sendikalarımızın yoğun bir örgütlülüğü var. Hak-İş'in Kayseri'de özel sektör ve kamu sektöründe ciddi bir üye potansiyelimiz var. Kayseri Anadolu'nun yeni yükselen yıldızlarından biri. Sanayileşmesini ciddi anlamda bir aşamaya getirmiş pek çok organize sanayi bölgesinde dünyaya mal satacak üretim yapan, marka değeri olan farklı bir şehrimiz. Anadolu'nun orta yerinde diğer illerden katılacak arkadaşlarımızın da kolay ulaşabileceği bir şehrimiz. Aynı zamanda şehircilik olarak da modern kent olma yolunda önemli bir aşamayı geçmiş ve dünyaya örnek şehircilik anlamında yeniliklere imza atmış bir kentimiz. Diğer kentlerden gelen kişilerdin konaklama ve ulaşım gibi ihtiyaçlarına cevap verecek alt yapıya sahip bir kentimiz. Bütün bunları yan yana koyduğumuz zaman Kayseri öne çıktı."
- "Herkesi Kayseri'de yapacağımız 1 Mayıs kutlamalarına davet ediyoruz"
Kayseri'de örnek 1 Mayıs kutlamasıyla hem Türkiye hem de dünyaya örnek olmak istediklerini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:
"Kayseri'de inanıyorum ki coşkuyla heyecanla, büyük katılım ve destekle Türkiye'ye örnek 1 Mayıs'ı armağan edeceğiz. 1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma gününü sadece üyelerimize yönelik değil, bütün emekçilere ve bu ülke için derdi olan, bu ülke için söyleyecek sözü olan, kaygıları, endişeleri olan ve beklentileri olan herkes için yapıyoruz. Herkesi Kayseri'de yapacağımız 1 Mayıs kutlamalarına davet ediyoruz."
Çatışma ortamından uzak coşkulu 1 Mayıs kutlamalar yapacaklarını vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizim 1 Mayıslarımızda kavga, çatışma ve bir takım kavga girişimleri olmaz. Bizim 1 Mayısımız coşkulu, heyecanlı, davullarla, zurnalarla, halaylarla, türkülerle kutlanır. Aynı zamanda 1 Mayıs'ı sorunlarımızı yüksek sesle bütün Türkiye'ye, hükümete ilettiğimiz bir platform olarak görüyoruz. Umarım hep beraber 1 Mayıslar böyle olmalı, Türkiye'nin bir takım yerlerinde kaos görüntüleri varken Kayseri'den bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya coşkulu, heyecanlı ve barış türkülerinin söylendiği 1 Mayıs'ı inşallah armağan edeceğiz."
Kaynak: AA