Gümüşhane’de Ebeler ve Hemşireler Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Gümüşhane’de Ebeler ve Hemşireler Haftası nedeniyle açılış programı düzenlendi.

Gümüşhane’de Ebeler ve Hemşireler Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Üniversite öğrencilerinin konser verip, lise öğrencilerinin halk oyunları gösterileri sahnelediği program Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi, Sağlık-Sen Şube Başkanı Yunus Yılmaz, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu yönetici ve akademisyenleri, sağlık sektörü yöneticileri ve çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Üniversite öğrencileri ve hemşireleri temsilen yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Gümüşhane’de daha önce ebeler haftasının kutlandığını hatırlamadıklarını belirterek, bu program ile buna bir tohum attıklarını söyledi.

Sağlık personeli olmak için insanları sevmek ve insanlara değer vermenin başta geldiğini kaydeden Boşnak, “Sizin insan sevginiz varsa bu mesleği seçmişsinizdir.” dedi.

Gümüşhane’de sağlık hizmetlerinden vatandaşların memnuniyet oranının yüzde 85 olarak TÜİK tarafından belirlendiğini hatırlatan Boşnak, bunun kalbiyle mesleği seçmiş sağlık çalışanlarının sayesinde olduğunu belirterek herkese teşekkür etti.

Boşnak, sağlık kelimesinin insanların korktuğu bir kelime olduğunu, doğarken tanışıp ölürken de birlikte öldüklerini, bu kelimenin içinde yer alma cesaretini göstermenin bile aslında kalifiye bir çalışan olmak olduğunu vurguladı.

Kutlama programının bir ay boyunca devam edeceğini dile getiren Boşnak, yürüyüşler, piknikler, kültür gezileri, panel programlarının ardından 13 Mayıs Salı günü yapacakları kapanış programı ile Ebeler ve Hemşireler Haftası kutlamalarının sona ereceğini sözlerini ekledi.

Boşnak’ın konuşmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu müzik grubunun gitar eşliğinde ki mini konserine özellikle öğrenciler büyük ilgi gösterirken program Gümüşhane Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin ödüllü halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.
Kaynak: İHA