Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Denizli'de Gezi Parkı odaklı gelişmelerde izinsiz gösterilere katıldıkları iddialarıyla haklarında dava açılan 5 kişinin yargılanmasına başlandı.

Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın ilk duruşmasına, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenledikleri iddiasıyla haklarında 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz sanıklardan C.D, B.Y, Ö.Y. ile yakınları ve avukatları katılırken, G.P ile M.K mazeret göstererek duruşmaya gelmedi.
İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan C.D, geçen yıl haziran ayında Hatay'daki eylem sırasında başına gaz fişeği isabet ederek hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümünü Delikliçınar Meydanı'nda toplanarak protesto ettiklerini, AK Parti il binası önüne siyah çelenk bıraktıklarını, bir suça karışmadıklarını savundu.
Sanıklar B.Y. ve Ö.Y. de suçlamaları kabul etmediklerini, demokratik tepkilerini gösterdiklerini söyledi.

Sanıklar ve avukatları, grubun demokratik tepki göstermek amacıyla bir araya geldiğini, karıştıkları bir suçun bulunmadığını ifade ederek beraat talebinde bulundu.
Duruşma, 25 Eylül'e ertelendi.
Duruşma sonrasında adliye önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli şubesi üyeleri, yargılananlara destek amacıyla basın açıklaması yaptı. Polis ekipleri, açıklama ve duruşma sırasında adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.
- İddianame -
Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde, 5 zanlının, Gezi Parkı odaklı gelişmeler üzerine yasalara aykırı düzenlenen etkinliğe katıldıkları, grubu yönlendirdikleri, yürüyüş yaptıkları ve emniyet güçlerinin uyarılarına rağmen eylemlerini sürdürdükleri öne sürüerek haklarında 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezası istenmişti.
Kaynak: AA