Fü'de Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü tarafından Mevlana Değişim Programı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


FÜ Tıp Fakültesi konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan FÜ Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özgür Canpolat, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun Mevlana Değişim Programı'nı çok önemsediğini ve programın Avrupa Birliği ülkeleri ile yapıldığını dile getirdi. Mevlana Değişim Programı'nın, yurt içinde eğitim veren yüksek öğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir program olduğunu hatırlatan Yrd. Doç Dr. Canpolat, "Değişim programına katılmak isteyen öğretim elemanları için en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yüksek öğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilecekler. Fırat Üniversitesi Mevlana Değişim Programı kapsamında 24 üniversite ile anlaşma imzaladı" dedi.

Amerika, Brezilya, Rusya, Kanada, Mısır, Kazakistan, Azerbaycan, Hindistan, Arnavutluk ve Malezya gibi ülkelerde bulunan üniversitelerle Mevlana Değişim Protokolü imzalandığını kaydeden Yrd. Doç Dr. Canpolat, bu programı çok önemsediklerini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA