Eskişehir Kırım Derneği’nden Vali Tuna’ya Ziyaret

Eskişehir Kırım Derneği yöneticileri, Vali Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti.

Eskişehir Kırım Derneği’nden Vali Tuna’ya Ziyaret

Derneğin yeni Başkanı Evren Olçay, eski Başkan Mesut Ör ve yeni Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Eskişehir de 100 binin üzerinde Kırım Türkü’nün yaşadığını belirten Vali Tuna, “Tarih boyunca dünyanın en büyük soykırımlarından biri Kırım Türkeri’ne yaşatılmıştır. Sadece Kırım Tatarları değil Asya'dan, Kafkaslar'dan, Balkanlar'dan Türkiye'ye gelen ve şimdi ev sahibi konumundaki kardeşlerimiz Eskişehir’in, Türkiye’nin geleceğine, gelişimine büyük katkılar sağlamaktadır” dedi.

Kırım Tatarlarının yok olmaya yüz tutan kültür, dil, edebiyat ve diğer bütün değerlerinin yok olmaması, korunması, gelişmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Olçay, Vali Tuna’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Olçay, “Millî kültürümüzün, dilimizin zenginleşmesi için yarışmalar, şiir-edebiyat günleri, Kırım Tatar müziği çalışmaları düzenliyor; dergi ve kitap basımına destekler veriyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Olçay, günün anısına Vali Tuna’ya cam çerçeve içinde Kırım Milli Bayrağı’nı hediye etti.
Kaynak: İHA