Eskişehir'de Kadının Yüzüne Asit Dökülerek Öldürülmesi

Eskişehir'de eşarp ve kabloyla boğmaya çalıştıkları kadını, yüzüne asit dökerek öldürdükten sonra eşyalarını çaldıkları iddia edilen 2 sanığa toplam 52 yıl hapis cezası verildi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Recep Ün (35) ve Emine Avcı Taner (36) ile maktul Sevil Sağlık'ın eşi İlhan Sağlık hazır bulundu.
Sanıklardan Recep Ün savunmasında, cinayeti kendisinin işlediğini iddia ederek Emine Avcı Taner'in olayı gerçekleştirmediğini öne sürdü.
Diğer sanık Emine Avcı Taner de, maktul Sağlık'ı öldürmediğini savunarak, "Ben hayat kadınıyım. Sevil Sağlık ile birtakım anlaşmazlıklarımız vardı ancak kendisini ben öldürmedim. Benim suçum, sadece olay anında orada bulunmaktı" dedi.

Sevil Sağlık'ın eşi İlhan Sağlık ise, sanık Emine Avcı Taner ile para karşılığında birlikte olduklarını belirterek, eşini öldürdükleri için her iki sanıktan da şikayetçi olduğunu kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanıklara Sevil Sağlık'ı öldürmekten 25'er yıl, cinayet sonrası maktulün eşyalarını çalmaktan dolayı ise 1 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.

- Olay

Merkeze bağlı Sarısungur köyü yakınlarında vatandaşlar tarafından yol kenarında cesedi bulunan Sevil Sağlık'ın öldürüldüğü belirlenmiş, jandarma ekipleri kadının katil zanlısı olarak Ün ile Avcı Taner'i yakalamıştı. Sağlık'ı, 27 Eylül 2012'de Kurtuluş Mahallesi'nde bir evde eşarp ve kabloyla boğmaya çalışıp, baygın şekilde götürdükleri Sarısungur köyü yakınlarında yüzüne asit dökerek öldürdükleri, cep telefonu, 3 yüzük ve cüzdanını çaldığı iddia edilen Ün ile Avcı Taner, tutuklanmıştı. Sanıkların ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep edilmişti.
Kaynak: AA