Erzurum'da Hırsızlığa 'Güvenlik Reçetesi' Önlemi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla başlattığı "Güvenlik Hekimliği" Projesi kapsamında, ev ev dolaşarak vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor.

Toplum Destekli Polislik Şubesi, kent genelinde hırsızlık olayları ile mücadele kapsamında "Güvenlik Hekimliği" Projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında öncelikli olarak hırsızlık olaylarının yaşandığı evler olmak üzere, kent merkezindeki evleri dolaşan görevliler, böyle bir problemle karşılaşılmaması için vatandaşları uyarıyor.
Gittikleri bina ve evlerde kapı ve pencereleri kontrol eden görevliler, beraberlerinde getirdikleri emniyet mandalı, ters menteşe, çelik rozet ve tuzaklı barel ile eksiklikleri göstererek yapmaları gerekenleri anlatıyor.
Ev sahiplerini sordukları sorularla güvenlik testine tabi tutan görevliler, eksiklikleri not alıp, "Güvenlik Reçetesi" hazırlayarak vatandaşlara veriyor.
- Broşür dağıtılıyor
Proje çerçevesinde ayrıca "Eviniz hırsızlara karşı ne kadar güvenli" sloganıyla 4 sayfalık broşür de hazırlandı. Broşürde hırsızlık olaylarında kullanılan yöntemler, alınması gereken tedbirler ve güvenli bir evde oturabilmek için yapılabilecekler yer alıyor.
- "Güvenlik Reçetesi"
Polis memuru Keramettin Sarıbuva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların daha güvenli bina ve dairelerde ikamet edebilmelerini sağlamak adına bu projenin oluşturulduğunu söyledi.

Genel amaçlarının vatandaşların daha huzurlu ikametlerde yaşayabilmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Sarıbuva, "Vatandaşlarımızı psikolojik olarak rahatlatarak 'Hırsızlık her an başıma gelebilir' korkusunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Vatandaşın bilmediği güvenlik eksiğini, yazmış olduğumuz reçete vasıtasıyla anlatıyoruz. Bunu yaparken bina ve daireleri teste tabi tutarak, güvenlik eksikliklerini belirliyoruz. Vatandaşlarımız, böylelikle eksikliklerini giderme yoluna gidiyor" diye konuştu.

Hırsızlık olaylarının genellikle zemin, 1 ve 2. katlarda gerçekleştiğini anımsatan Sarıbuva, "Burada oturan vatandaşlarımızın kapıları ve pencereleri esnetilerek bu olaylar gerçekleştiriliyor. Hırsızlık olayları hanelere kapı ya da pencereden girilmek suretiyle yaşanıyor" dedi.

Sarıbuva, herhangi bir sebeple evlerinden ayrılan vatandaşların, kapılarını mutlaka kilitlemesi ve posta kutularını da komşularına emanet etmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Kaynak: AA