Dev Köpek Balığı Oltaya Takıldı

İçel açıklarından balıkçılar, 2,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kilogram ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı yakaladı.

Dev Köpek Balığı Oltaya Takıldı
İçel Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat tarafından yakalanan köpek balığı, örnek olacak bir davranışla derneğe kayıtlı kanser hastalarına ücretsiz dağıtılacak.
İçel açıklarından dün avlanmaya çıkan balıkçıların ağlarına, dev köpek balığı takıldı. 2,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kilogram ağırlığındaki camgöz cinsi köpek balığı, görenlerin ilgisini çekiyor. Sabah saatlerinde İçel Balık Pazarı'na getirilen balığı 7 kişi ancak kaldırabilirken, çevreden geçen vatandaşlar da meraklı gözlerle izliyor. Balıkçılar ve vatandaşlar dev köpek balığı ile fotoğraf çekinirken, balığın özellikle kanser hastalarına ücretsiz dağıtılacak olması vatandaşların takdirini kazandı. Balığı tutan İçel Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, balığın camgöz cinsi köpek balığı olduğunu ifade ederek, "2,5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kilogram ağırlığında bir balık. Havalar ısındığı zaman bu balık yavrularını bırakır çeker gider. Tabi bu balıklar sahilde yaşayan balıklar değildir. Vatandaşlarımız korkmasınlar. Bu balık derin sularda yaşar. Sahilde yaşarsa çabuk ölür. Onun için tedirgin olmaya gerek yok" diye konuştu.

Kanser hastalarının en çok tercih ettiği balığın köpek balığı olduğunu vurgulayan Polat, "Bu balıklar kanser hastası olan arkadaşlarımıza iyi geliyor. Dünyada her canlı varlık kansere yakalanıyor ancak bu köpek balığı yakalanmıyor. Bu balıklara kanser enjekte ediyorlar ama bu hayvan bir hafta sonra üstünden bunu atıyor. Özellikle kanser hastası arkadaşlarımıza belirtelim. Eğer böyle bir hastalığınız varsa gelsinler derneğimize kayıtlarını yaptırsınlar. Çünkü bu balıkları yakaladığımız zaman derneğimize kayıtlı olan kanser hastalarına dağıtıyoruz. Bu balığı da şu anda derneğimize kayıtlı olan 600-700 kişiye dağıtacağız. Bu balıkları almaya kalksanız bulamazsınız. Parasını ödemeye çalışsanız ödeyemezsiniz. Biz Allah için hastalarımıza bedavaya dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA