Çks Kayıt Başvuruları 30 Mayıs’ta Sona Eriyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde geçmiş yıllarda 31 Aralık tarihine kadar devam etmekte olan Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) kayıt ve güncelleme işlemleri bu yıl 30 Mayıs’ta sona eriyor.

Çks Kayıt Başvuruları 30 Mayıs’ta Sona Eriyor

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, “Bilindiği üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca yapılmakta olan destekleme ödemeleri ÇKS kayıtları esas alınarak yapılmaktadır. Bu kapsamda üreticilerimizin destekleme ödemelerinde mağduriyet yaşamamaları için 30 Mayıs 2014 tarihinden önce 2014 yılı ÇKS kayıt/güncelleme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir” dedi.

Çetin “Bu bağlamda ilçemiz üreticilerinin mağdur olmamaları için köy köy gezerek üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Formlarını basmaktayız. Ulaşamadığımız çiftçi kalmasın ve mağduriyet yaşanmasın diye titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir” diyerek sözlerine devam etti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin, “2014 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi Çiftçi (ÇKS)başvuruları 30 Mayıs 2014 saat: 17: 00 itibariyle sona erecektir. Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına belirtilen tarihe kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde 2014 Yılı Tarımsal Desteklerinden faydalanamayacaklardır" Diye sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA