Çavuşoğlu'ndan Türkiye Sevdalısı Turistlere Müjde

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti.

Çavuşoğlu'ndan Türkiye Sevdalısı Turistlere Müjde
Çavuşoğlu, turistlerin talepleri doğrultusunda 3 ay olan konaklama süresinin uzatılacağını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kendi partilerinin ve çok yakın bir dostunun kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, Antalya’nın artık bir hizmet ustası tarafından yönetileceğini belirtti.

Menderes Türel’in Ankara’daki birçok önemli görevi bırakarak Antalya sevdasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türel’e gereken desteği vereceklerinin altını çizdi.

"TURİSTLERİN TÜRKİYE’DE KALMA SÜRESİ 5-6 AY OLACAK"
Turizm alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, "Ülkemize gelen turistler 90 gün kalabiliyor. Özellikle kış aylarında İskandinav ve Kuzey ülkelerinden ülkemizde daha fazla kalma isteği var. Bu isteği olan turistlere süreyi sadece 3 ay ile sınırlamayıp 5-6 aya kadar uzatacağız" dedi.

Ayrıca Türkiye’de mülk sahibi olan yabancı uyruklulara da ülkeye giriş çıkışlarında kolaylık sağlayacaklarının altını çizen Çavuşoğlu, "Konut alan turistler 6 ay kalabiliyor. Bu sürenin uzatılması yönünde de çalışma yaptık. Bu insanların Türkiye'ye giriş çıkışlarında kolaylık sağlanacak. 5 yıl önce Antalya'da konut satışları yapılırken, 'Ülkeyi satıyorlar' diyorlardı. Şimdi bunu söyleyenler bile destek oluyor çünkü alan insanlar konutu ülkelerine götüremez. Tam tersine turizme katkı sağladıkları görülüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA