Bosna Hersek Heyeti Satso’daydı

Bosna Hersek Cumhuriyeti Zavidovici Belediye Başkanı Suad Omerasevic ve beraberindeki iş adamı heyeti, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret etti.

Bosna Hersek Heyeti Satso’daydı

Bosna Hersek’in ekonomik yapısı, tarihi, turistik, özellikleri hakkında bilgi veren Zavidovici Belediye Başkanı Suad Omerasevic, Sakarya ile ortak tarih ve kültürü paylaşmanın yanı sıra güçlü bir ticari bağ kurmak istediklerini ifade ederek Bosna Hersek’in gelişmekte olan ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Ülkede, ağaç ürünleri ve mobilya sektörünün öne çıktığını belirten Omerasevic, söz konusu sektörlerde Avrupa’ya ihracat yaptıklarının bilgisini verdi. Türkiye ve özellikle Sakarya ile Bosna Hersek arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine yönelik her türlü işbirliğine hazır olduklarının da altını çizen Omeraseviç yatırım anlamında bakir bir bölge olması sebebiyle yatırımlara oldukça müsait olduğunu dile getirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Sakarya ekonomisi ile ilgili bilgi verdi. Kösemusul, “Sakarya olarak yıllık 2,5 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Türkiye-Bosna Hersek ihracatı ise 300 milyon dolar civarında bu oranın hem ilimiz hem de ülkemiz adına artmasını isteriz. Bu bağlamda ilimiz adına iş dünyası olarak ticari diyalogların güçlenmesi için gerekeni yaparız. Tarım turizm sanayi üçgenini bir birine zarar vermeden dengeli bir şekilde gelişimini yönetmeye gayret ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA