Bilecik’te Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğine Yoğun İlgi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde kadın çiftçiler için ikinci kez düzenlenen örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu başladı.

Bilecik’te Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğine Yoğun İlgi

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen kursun açılışında konuşan Bilecik İş Kur Müdürü Ayhan Tozan, il merkezi ve ilçelerde 14-40 yaşları arasında 655 kadın çiftçiye örtü altı sebze yetiştiriciliği kursları açtıklarını belirtti.

Şimdiye kadar 200 kadın çiftçinin kurslara başladığını söyleyen Tozen, “Amacımız, çiftçilerimize bilinçli çiftçilik yaptırmak ve köylerden göçü önlemek ve gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesini sağlamak. Ürünlerin kalitesinin artırılması, çevre dostu uygulamaların ve teknolojilerin tanıtılması gibi yararlar sağlanarak çiftçilerimizin ekonomik aktivitelerinin ve yaşam kalitelerinin artırılmasında eğitim çalışmalarının öneminin idraki içindeyiz” dedi.

Osmaneli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker de, kurs hakkında “Ziraat mühendislilerimiz tarafından verilecek olan örtü altı sebze yetiştiriciliği kurslarımız 21 gün sürecek ve günlük 6 saat olacaktır. Verilecek olan kursta, örtü altı üretim teknikleri, toprak hazırlığı, budama, gübreleme, kültürel bakım, domates hastalık-zararlıları ve mücadele yöntemleri hakkında eğitim çalışması yapılacaktır” dedi

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi

”Örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda ilçemizdeki çiftçilerimizin büyük ilgisi nedeniyle eğitimlerimize devam edeceğiz. İlçemize özgü olan sebze ve meyve yetiştirilme tekniğini bilimsel olarak vatandaşlarımıza öğretmeyi ve aynı zamanda kursiyerlerimize meslek edindirmeyi amaçladık. Kursumuzda sera yapımı, toprağın yapısı, toprağın işlenmesi, gübrelenmesi, damlama sulama sisteminin kurulması, fidelerin dikimi, sulanması, bakımı, yabancı otların temizlenmesi, budanması, ipe alınması ve ürününün pazarlanması konularında bilgiler verilecek.”
Kaynak: İHA