Allianz Türkiye'den 'Dijital Dönüşüm Projesi'

Allianz Türkiye, müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına daha etkin çözümler üretmek için dijital dönüşüm projesine başladı.

Allianz Türkiye açıklamasına göre, şirket, yeni dönemde dijitalleşen hizmetlerle müşterilerin ihtiyaçlarına hızla ve istedikleri şekilde cevap alabilecekleri çözümler sunacak. Gelecek stratejisini "dijitalleşme" üzerine kuran Allianz Türkiye, dijital dönüşüm projesini başlatarak, müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına daha hızlı ve kişiye özel hizmetlerle daha etkin çözümler sunacak.
Şirketin 2013 performansı ve gelecek vizyonu, Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Solmaz Altın, Allianz Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Aylin Somersan-Coqui ve Allianz Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eriş'in katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.
Solmaz Altın, 2013 yılının Allianz Türkiye ve Türk Sigorta Sektörü için bir kilometre taşı olduğunu, Allianz Grubu'nun Yapı Kredi Sigorta Grubu'nu 1,6 milyar liraya satın almasıyla sigorta sektörünün dinamiklerini değiştirdiğini belirtti.

Altın, bu büyüklükte bir yatırımın Allianz Grubu'nun Türkiye ekonomisine, Türkiye'deki yönetim ekibine ve Türk toplumuna olan güveninin kuvvetli bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Allianz Türkiye'nin 3,5 milyar lira prim üretimi ve 5 milyar liralık emeklilik fonu ile 2013 yılında Türkiye sigorta sektörünün lideri olduğunu vurgulayan Altın, hayat dışında yüzde 15,35 ve Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yüzde 19,7 pazar payı ile liderliklerini pekiştirdiklerini dile getirdi.
Altın, geldikleri noktada yüzde 141 oranındaki güçlü sermaye yapılarının müşterileri nezdinde kalıcılığın ve güvenilir bir şirket olduklarının en gerçekçi kanıtı olduğuna işaret etti. Bu yıl bir önceki yıldan daha farklı bir dönemle karşı karşıya olduklarını anlatan Altın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan önlemler dolayısıyla sigorta sektöründe fiyat rekabetinin hızlanacağını, fark yaratmanın hizmet anlayışıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Altın, özellikle oto sigortalarında daha yoğun bir rekabet yaşanacağına inandıklarını ifade ederek, demografik değişimlerle artacak bütçe yükü ve özel şirketlerin sağlık pazarındaki oranının sadece yüzde 3 olması sebebiyle bu alanda önemli bir fırsat gördüklerine dikkati çekti.

- "BES'te yüzde 20 pazar payı"

Allianz Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Aylin Somersan-Coqui ise 2013 yılında Allianz Türkiye'de emeklilik fonlarındaki konsolide büyümenin yüzde 24 artışla 5,2 milyar liraya ulaştığı bilgisini paylaştı. Böylece Allianz Türkiye'nin bireysel emeklilik pazarındaki toplam payının yaklaşık yüzde 20 olduğunu aktaran Somersan-Coqui, Allianz Hayat ve Emeklilik şirketinin yüzde 23 büyüme ile yaklaşık 1 milyar lira fon büyüklüğüne ulaştığını vurguladı.
Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketinin de yüzde 30 büyüme ile 4,2 milyar lira fon büyüklüğünü yakaladığını dile getiren Somersan-Coqui, hayat sigortalarında, Allianz Hayat ve Emeklilik şirketinin yüzde 9 büyüme ile 98 milyon lira, aynı dönemde Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketinin de yüzde 15 büyüme ile 240 milyon lira prim ürettiğinin altını çizdi.
Bu rakamlarla Allianz Türkiye'nin hayat sigortaları tarafında konsolide rakamlarla yüzde 13 büyüme performansı ile 338 milyon lira prim üretimi gerçekleştirdiğine işaret eden Somersan-Coqui, Allianz Türkiye'nin hayat sigortalarında yüzde 10 pazar payı ile sektördeki üçüncülüğünü koruduğunu belirtti.


- "3,2 milyar lira prim üretimi"

Somersan-Coqui, Allianz Türkiye'nin hayatdışı prim üretiminin ise konsolide rakamlarla yüzde 20 artışla 3,2 milyar lira olduğunu kaydetti.

Toplam prim üretiminin 1,9 milyar lirasının Allianz Sigorta, 1,3 milyar lirasının Yapı Kredi Sigorta tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Somersan-Coqui, 2013 yılını yüzde 15,4 pazar payı ile tamamlayan Allianz Türkiye'nin pazar payının sağlık sigortalarında yüzde 37, kaskoda yüzde 15, trafik sigortalarında yüzde 13, yangında yüzde 12 olduğunu vurguladı.
Somersan-Coqui, sürdürülebilir karlılığa büyük önem verdiklerini, 2013 yılında da elementer branşlardaki karlılığı koruduklarını, her iki şirketin yılı karla kapattığını, Yapı Kredi Sigorta ve Allianz Sigorta'nın net karlarının yüzde 48 büyüme ile 201 milyon lira olduğunu ifade etti.

Somersan-Coqui, şubat itibariyle Yapı Kredi Sigorta ve Allianz Sigorta'nın prim üretiminde konsolide olarak yüzde 8 büyüdüğünü aktardı.

- "Big Data'yı müşteri deneyimini geliştirmek için kullanacağız"

Allianz Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eriş de şirket olarak teknoloji ve dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini, dünyadaki dijitalleşmeye paralel olarak Allianz Türkiye'nin de dijitalleştiğini, bu kapsamda "Dijital Dönüşüm Projesi"ni başlattıklarını vurguladı.
Dijital organizasyon olma yolunda ilerlerken gerek satış gerekse satış sonrası temasları iş ortaklarıyla beraber teknolojiden de faydalanarak artırmayı amaçladıklarını kaydeden Eriş, teknolojiyi kitlelere hızlı, etkin ve kişiye özel yaklaşımla ulaşmak için kullandıklarını dile getirdi.
Dijitalleşme ile ortaya çıkan büyük miktardaki veriyi "yüzleşilmesi gereken, biraz korkutucu bir gerçek" olarak tanımlayan Eriş, müşterileri daha yakından tanımak için bu "Big Data"yı yönetip veri madenciliği çalışmaları yapmaları gerektiğini aktardı.
Eriş, her bireyin kendine özgü ihtiyaç ve tercihlerini, içinde bulunduğu yaşam evresini, risk algısını, finansal bilgi düzeyini anlayıp, en uygun ürün, öneri, hizmet ve iletişimi, uygun kanaldan doğru zamanda sunmaları gerektiğini belirterek, bu amaçla "Müşteri Tanıma" ekibi kurduklarını ve analitik yetkinliği geliştirmek için yatırım yapmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA