Afyonkarahisar’da 2014 Yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

2014 yılında Afyonkarahisar’da 893 kamu yatırımı projesinin gerçekleştirileceği ve bu yatırımlar için 3 milyar 854 milyon TL harcanacağı belirtildi.

Afyonkarahisar’da 2014 Yılı İkinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Kentteki kamu kurum ve kuruluşları arsında koordinasyonu sağlamak, iş ve işlemleri etkin bir şekilde yürütmek ve işleyişte daha sorunsuz bir ortam hazırlamak amacıyla, Afyonkarahisar İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2014 yılının ikinci dönem ‘İl Koordinasyon Kurulu’ toplantısı, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un başkanlığında yapıldı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATB) Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol’un yanı sıra, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldılar.

Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan ve kamu aracılığı ile yürütülen yatırımlara değinen Varol, “2014 yılında ilimizdeki kamu yatırımlarının proje sayısı 893'tür. Toplam proje bedeli yaklaşık 3 milyar 854 milyon TL olup, önceki yıllar harcaması 1 milyar 737 milyon TL, yılı ödeneği 634 milyon ve dönem sonu harcaması 92 milyon TL'dir. Buna göre yatırımlarda yüzde 14 nakdi gerçekleşme ve yüzde 47 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

Kentimizdeki yatırımcı kuruluşlardan 2014 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş ise sırasıyla, 110 milyon TL ile TCCD 7’nci Bölge Müdürlüğü, 110 milyon TL ile Devlet Su İşleri (DSİ) 18’nci Bölge Müdürlüğü ve 89 milyon TL ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise en fazla ödenek 183 milyon TL ile ulaştırma sektörüne aittir, onu 158 milyon TL ile eğitim, kültür ve spor sektörü takip etmektedir. Tarım ve orman sektörü ise 115 milyon TL ile 3’ncü sırada gelmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan toplantıda yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile il müdürleri 2014 yılı yatırımları hakkında sırasıyla bilgi vermelerinin ardından katılımcıların talepleri dinlenerek, sorunlara çözüm bulmak ve gerekli koordinasyonu sağlamak amacıyla ilgili kurumlarca kayıt altına alındı.
Kaynak: İHA