23 Nisan Bilgi Yarışması’nda Büyük Heyecan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen 23 Nisan Bilgi Yarışması’nda birinciliği yedek sorular sonunda Arifiye Üzeyir Garih Ortaokulu kazandı.

23 Nisan Bilgi Yarışması’nda Büyük Heyecan

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl ortaokullar arasında düzenlenen bilgi yarışmasının finali Evren TV stüdyolarında yapıldı. 17 Ağustos, Özel Teksen, Üzeyir Garih ve Toki Ortaokulu arasındaki yarışma büyük heyecana sahne oldu.

Kaynarca Anadolu Lisesi Müdürvekili Cengiz Özer’in sunuculuğunu yaptığı yarışmada öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Genel Kültür konularından 20 soru yöneltildi. Evren TV’den canlı olarak yayınlanan yarışmada bütün okullar başarılı bir performans gösterirken, yarışmanın birincisi yedek sorularla belirlenebildi. 23 Nisan Bilgi Yarışmasında birinciliği bir soru üstünlükle Arifiye Üzeyir Garih Ortaokulu kazanırken, ikinciliği Özel Teksen Ortaokulu, üçüncülüğü Toki Ortaokulu, dördüncülüğü 17 Ağustos Ortaokulu elde etti.

Yaklaşık 250 okul arasından finale yükselme başarısı gösteren dört okulun öğrencilerinin gönüllerin birincisi olarak kabul edildiği yarışmanın ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Evren TV Genel Yayın Yönetmeni Gürkan Kılıç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Çelik, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu verdi. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Fevzi Mahmutoğlu, Vedat Tezbiten, Sedat Aydın, Koray Keskin ile okul müdürleri, öğretmenler ve ailelerin de izlediği bilgi yarışmasına dokuz yıldır ev sahipliği yapan SRT Medya Grubu binası önünde geleneksel toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Kaynak: İHA