15 Dakikada Kurulabilen Taziye Çadırı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde vuku olan cenaze sahipleri için taziye çadırı hizmeti sunduklarını, bu hizmetin çok ilgi gördüğünü, gelişen ve büyüyen ilçe için yeni çözümler ürettiklerini söyledi.

15 Dakikada Kurulabilen Taziye Çadırı

10 adet çelik çatılı ve branda çadırı vardı…
520 bin nüfusu ile Kayseri genelinde geniş bir alanda hizmet verdiklerini, ilçenin her geçen büyüdüğünü ve geliştiğinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, Sarımsaklı ve Ağırnas’ın da ilçe sınırlarına dahil olması ile hem alan hem de mahalle sayısının arttığını belirterek:
“Melikgazi Belediyesi olarak yol, kanal, kaldırım ve asfalt çalışmaları artık günlük olağan işler arasına girmiştir. Belediye olarak kentsel dönüşüm, geri dönüşüm, çevre ve büyük ölçekli parklar inşa ediyor, sosyal ve spor tesisleri yapıyoruz. Bu çalışmalar yanında kültürel, eğitimsel ve sosyal hizmetleri de yerine getiriyoruz. Bu kapsamda belediye olarak 11 adet çelik çatı ve brandalı taziye çadırımız ilçemizde hizmet vermekte idi. Ancak her geçen büyüyen ilçemizde bu sayı yetersiz kalmaya başladı.

Üstelik bir taziye çadırın kurulması ve sökülmesi zaman alıyordu. Bu nedenle bir araştırma yaptık. Şimdi 15 dakikada kurulan 8 metre genişliğinde ve 12 metre uzunluğunda akordeon özellikli taziye çadırları satın alıyoruz. Şu an 11 adet sipariş verdik. Her mevsim kullanıma hazır, pratik bu taziye çadırları ile daha seri ve hızlı hizmet verilecektir “ dedi.

8 metre genişliğinde, 12 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde…
Kurulması ve kaldırılması kolay ve pratik olan bu taziye çadırların çok amaçlı olduğunu kaydeden Dr. Memduh Büyükkılıç, ihtiyaca göre bu akordiyon taziye çadırlarından alınarak sergi, toplantı ve kültür etkinliklerinde hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA