1 Mayıs'ta İzmir Farkı

İzmir’de yapılacak 1 Mayıs kutlamaları, Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve İzmir Barosu’nun bulunduğu tertip komitesinin organizasyonu ile yapılacak.

1 Mayıs'ta İzmir Farkı

1 Mayıs İzmir Tertip Komitesi, İzmir Konak Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamaları öncesi açıklama yaptı, ardından vatandaşlara 1 Mayıs’ta saat 13.00’te Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili broşür dağıttı.

Tüm Türkiye’de organize edilen 1 Mayıs kutlamalarından farklı olarak, İzmir’de Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve İzmir Barosu’nun bulunduğu tertip komitesi ortak bir kutlama yapacak. Komite adına açıklama yapan Hüseyin Karakoç, ”İşçi ve emekçilerin ekonomik, demokratik taleplerinin yanı sıra Türkiye’nin temel sorunlarının çözülmesi talebinin öne çıktığı kitlesel ve birleşik bir İzmir 1 Mayıs için yine kol kola hazırlanıyoruz. 1 Mayıs’ı İzmir’de geniş sivil toplum örgütlerinin katılımıyla hep birlikte kutluyoruz. Komitemiz Tertip Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve İzmir Barosu’ndan oluşuyor. Tüm sivil toplum örgütlerini ve İzmirlileri 1 Mayıs’ta Gündoğdu alanına bekliyoruz” dedi.

“1 MAYIS DAHA FAZLA ÖNEM KAZANMIŞTIR”
Komite adına yapılan açıklamayı okuyan Karakoç, şu ifadelere yer verdi: “Emperyalizmin dünya çapında yürüttüğü saldırılara karşı işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs, tüm dünyada işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca bir yaşam talebiyle alanları doldurduğu bir gün olarak kutlanmalıdır. 1 Mayıs, işçilerin, işsizlerin, sömürülenlerin, kır ve kent yoksullarının, kamu emekçilerinin, kadınların, erkeklerin, çocuk yaşta çalışmak zorunda kalanların, mazlumların ve mağdurların kalplerinde yer etmiştir. Dünyada büyük siyasal alt üst oluşların, ekonomik krizlerin yaşandığı bu krizlerin ülkemizi, emekçi ve yoksul halkımızı, işyerlerimizi hatta aile ortamımızı etkilediği bir dönemde uluslararası işçi sınıfının birlik mücadelesi olan 1 Mayıs, bugün her zamankinden daha fazla bir önem kazanmıştır.”

“HER YIL 1 MİLYON 200 BİN ÇALIŞAN HAYATINI KAYBEDİYOR”
ILO kaynaklarına göre her yıl 1 milyon 200 bin çalışanın iş kazaları ve meslek hastalıkları dolayısıyla hayatını kaybettiğini hatırlatan Karakoç, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de her gün ortalama üç çalışanın iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Açıklamanın ardından tertip komitesi vatandaşlara 1 Mayıs’la ilgili broşür dağıttı.

Kaynak: İHA