Yatağanlı Çocuklar, Kendi Bayramlarında Özelleştirmenin İptalini İstedi

Yatağan’da enerji ve maden işçilerinin çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında özelleştirmenin durdurulmasını istedi.

Yatağanlı Çocuklar, Kendi Bayramlarında Özelleştirmenin İptalini İstedi

Yatağan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda enerji ve maden işçilerinin çocukları, 220 gün önce kurulan Yatağan Termik Santrali önüne özelleştirmeye karşı babaları tarafından kurulan direniş çadırını ziyaret etti. Çocuklar hep bir ağızdan “Geleceğimize dokunmayın” diyerek özelleştirmenin iptal edilmesini istedi.
Muğla’da bulunan termik santraller ve bu santrallere kömür temin eden linyit sahalarının özelleştirmesine karşı 220 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan direniş çadırını minikler ziyaret ettiler. Yatağan’da düzenlenen kutlamalar sonrasında babalarının çalıştığı işyerlerinin satışına karşı kurulan direniş çadırını ziyaret eden minikler özelleştirmenin durdurulmasını talep etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda direniş çadırını ziyaret eden enerji ve maden işçilerinin çocukları yetkililere hep bir ağızdan “Geleceğimize dokunmayın” diyerek özelleştirilme kararından vazgeçilmesini gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA