Türkiye Belediyeler Birliği'nin Giresun Üyeleri Belirlendi

Giresun’da Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) üye seçimi toplantısı yapıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin Giresun Üyeleri Belirlendi

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Giresun Belediye Başkan Kerim Aksu, toplantının amacının Türkiye Belediyeler Birliği'ne üye seçimi yapmak olduğunu belirtti.

Başkan Aksu, 5355 sayılı mahalli idareler birlikleri kanunun 20. maddesine göre tüm belediyelerin TBB'nin doğal üyesi olduğunu hatırlatarak, "İlimizin milletvekili sayısı 4 olduğundan birliğe 4 asil üye seçmemiz gerekiyor. İl belediye başkanı olarak birliğin doğal üyesi olduğum için benim dışımda, belediye başkanlarımızdan 3 adet asil, 2 adet yedek üye ve belediye meclis üyelerinden 1 adet asil üye seçmemiz gerekiyor. Ben seçilecek arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyor, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Aksu'nun konuşmasının ardından Divan Başkanı Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Katip Üyeler ise Ören Belediye Başkanı Habib Usta ve Dilara Telli Mutlu seçildi.

Divan seçiminin ardından yapılan açık oylamada Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal ve Giresun Belediyesi Meclis üyesi Behice Çavuşoğlu asil üye seçilirken, Keşap Belediye başkanı Mehmet Emür, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım yedek üye olarak belirlendi.
Kaynak: İHA