'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi' Çalışmaları

"Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Bilecik ve ilçelerinde bin 9 kişinin gönül elçisi olduğu bildirildi.

Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamada, "Toplum kalkınmasında gönül elçileri projesi"nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere Türkiye genelinde hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesi olduğu kaydedildi.
Projenin illerde valilerin eşleri himayelerinde İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Uygulama süresi iki yıl olan proje çalışmaları, 2013 Ocak itibari ile ilimiz genelinde başlatılmıştır. Projenin aşamaları 'Koruyucu aile hizmeti ile kadın ve güçlenme' projesi, kaliteli yaşlanma ve kuşaklararası uyum, engelli hizmetlerine erişim, aile ve yoksulluk konu başlıklarından oluşmaktadır. İlimiz genelinde orta ve uzun vadede, toplumsal bilincin, farkındalığın ve duyarlılığın artırılması ve insanlara olumlu alışkanlıklar ve becerilerin kazandırılmasının hedeflendiği proje çalışmaları kapsamında ilk olarak ana ve alt proje metinleri hazırlanarak il genelinde kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları nezdinde dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Yapılan bilgilendirme toplantıları ve görüşmelerle kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kentin önemli aktörlerine ve ilçelerine bilgilendirme ziyaretlerine gidilerek, bu anlamda 27 görüşme yapılmıştır. İlimiz gönül elçisi sayısı bin 9 rakamına ulaşmıştır."
Kaynak: AA