Sungurlu’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 94. yılı tüm yurtta olduğu gibi Çorum’un Sungurlu ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sungurlu’da 23 Nisan Coşkusu

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Etkiliğe İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet İlkokulu öğretmenlerinden Ali Karslı yaptı.

Karslı konuşmasında Atatürk'ün ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü milletimize aynı zamanda 'çocuk bayramı´ olarak armağan ettiğini hatırlatarak, "Cumhuriyetimiz, bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş ve Türk milleti, Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiştir" dedi.

Çocukların bir toplumun geleceği olduğunu dile getiren Milli Karslı "Her toplum, çocuklarına sahip çıkmak, onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiirlerin okunması ile devam eden programda yumurta taşıma, suda elma yeme, çuval ve halat çekme yarışmaları düzenlendi.

Kaynak: İHA