Sabah Gazetesi Ergenekon’u aklamaya çalışıyor

Şamil Tayyar Sabah Gazetesi’nin Ergenekon’u aklamaya çalıştığı yönünde çok sert eleştirilerde bulundu.

Sabah Gazetesi Ergenekon’u aklamaya çalışıyor
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Erkan Tan'ın sunuculuğunu yaptığı Şamil Tayyar'ın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu'Son Söz' isimli programda izleyicilerden gelen bir mesaj sonrası Şamil Tayyar Neocon çetesi ve Sabah gazetesi hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Seyirciden gelen “Şamil Tayyar, Sabah Gazetesi'ndeki yazı dizisini okumuş mu? Ne düşünüyor?” sorusunun üzerine Şamil Tayyar, Sabah Gazetesi'nin izlediği yayın politikasını doğru bulmadığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

‘Neocon çetesiyle sonuna kadar mücadele edilecektir'

Ben buradan Sabah Gazetesi'ni yöneten dostlarıma bir uyarıda bulunmak istiyorum. Çok kritik bir evreden geçiyoruz. Başbakanımız bugün tekrar etti. Neocon çetesi ile ucu nereye varırsa varsın mücadele yapıyoruz. Sonuna kadar da gideceğiz. Başbakanımız basına kapalı yapılan toplantıda da Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili karar vermediğini, Çankaya'ya çıksa da, Başbakanlıkta kalsa da bu çeteyle sonuna kadar mücadele edileceğini söyledi.

‘Sabah Gazetesi Ergenekon'u aklamaya çalışıyor'

Biz bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Ancak bu mücadeleyi yürütürken Ergenekon'u aklayamayız. Ama maalesef Sabah Gazetesi son dönemde izlediği yayın politikasıyla Ergenekon'u aklamaya çalışıyor. Biz buna izin veremeyiz.

Neocon çetesi ile mücadelede bize Ergenekon sanıkları referans olmaz. Siyaset üzerinde vesayet oluşturmak istediler, darbe yapmak istediler. Bizim bunu kabul etmemiz veya içimize sindirmemiz mümkün değil.

Bugün Neocon çetesi ile mücadele eden Sabah Gazetesi'ndeki kimi isimlerin Ergenekon ile mücadele sürecinde de Ergenekon'u sulandırdığını biliyoruz.

Siz 40 yıl öncekine ait bir meseleyi son 15 yıllık bir dava sürecinin içine koymaya çalışırsanız bu süreci sulandırır. Bunu yapanlar şimdi bakıyorum Neocon çetesiyle mücadelede Ergenekon'u aklamaya çalışıyorlar.