Olimpiyat Şampiyonu Bayrak, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Elde ettiği başarılar ile Türk güreşinin efsaneleri arasında yerini alan 1956 Melbourne ve 1960 Roma Olimpiyatları Şampiyonu milli güreşçi Mithat Bayrak, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.

Olimpiyat Şampiyonu Bayrak, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Almanya'da geçirdiği rahatsızlık sonucunda hayata gözlerini yuman Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Mithat Bayrak'ın naaşı, Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Karşıyaka Mezarlığı'nda gerçekleştirilen cenaze töreninde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın yanı sıra FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Türk güreş camiası, Mithat Bayrak'ın ailesi ve sevenleri hazır bulundu. Grekoromen stil 73 kiloda kazandığı şampiyonluklarla olimpiyatlarda Türk Bayrağı'nı 2 kere dalgalandıran efsane güreşçi Mithat Bayrak'ın naaşı, Karşıyaka Camii'inde kılınan öğle namazının ardından Güreş Vakfı Anıt Mezarlığı'na defnedildi. Duygusal anların yaşandığı cenaze töreninde merhum Bayrak'ın sevenleri gözyaşlarına hakim olamadı.

BAŞKAN YERLİKAYA: "MİTHAT AĞABEYİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN"
Cenaze töreninin ardından kısa bir açıklama yapan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, merhum milli güreşçi Mithat Bayrak'ın vefatının kendilerini derin bir üzüntü içerisine sevk ettiğini belirtti.

Olimpiyat şampiyonu Mithat Bayrak'ın Türkiye'ye kazandırdığı başarılardan dolayı kendisine minnet ve şükran duyduklarını dile getiren Yerlikaya, "Değerli bir büyüğümüzü kaybetmenin vermiş olduğu üzüntüyü yaşıyoruz. Bu kadar başarılı sporcularımızı daima hatırlamalı ve onlara yaşıyorlarken sahip çıkmalıyız. Mithat ağabeyimize bu ülkeye yaşattığı mutluluklar için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Mekanı cennet olsun ve kederli ailesi ile Türk güreş camiasının başı sağ olsun" dedi.


Kaynak: İHA