Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi'nce 1 yılda 3 bin 423 iş yeri denetlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri, yem üretimi, yem satışı ve depolama yerlerinde gıda ve yem güvenliğinin ve kalitesinin temini için, gıda ve yem işletmelerinin asgari teknik ve hijyenik şartları ile gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin Türk gıda mevzuatına uygunluğunun tespiti amacıyla denetimlerin sürdüğü bildirildi.

Açıklamada, 2013 yılında yapılan denetimlerde 3 bin 423 iş yerinden gerekli hijyen şartlarına uygun olmayan 80 iş yerine idari para cezası, 2 işletme hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
Denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

- "Aile içi öfke ve sağlık personeline öfke ve iletişim" konferansı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı İletişim Kuralım Projesi" kapsamında sağlık personeline yönelik öfke ve iletişim konusunda konferans verildi.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen konferansa, İl Özel İdaresi, Belediye, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personeli katıldı.

Konferansta, Prof. Dr. Mehmet Sungur, öfke nasıl kontrol edilir ve öfke anında sakinleşmek için neler yapılması gerektiği konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Kaynak: AA