Kırklareli'de Çocuk Bayramı Davullu Zurnalı Başladı

Kırklareli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları davullu zurnalı başladı.

Kırklareli'de Çocuk Bayramı Davullu Zurnalı Başladı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları da Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve kamu kurumları temsilcilerinin katılımıyla davul, zurna ve Türk bayrakları eşiliğinde Şevket Dingiloğlu Parkından Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına yürüyüşü ile başladı.

Kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, yürüyüşün ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz Atatürk Anıtına Çelenk sundu.

Törenin ardından festival alanındaki kutlamalarda minikler maharetlerini sergiledi. Milli eğitime bağlı okulların dans, şiir, müzik ve tiyatro oyunları protokol üyelerinin ve vatandaşların beğenilerini topladı. Çocukların çok çalışarak, çok okuyarak kendilerini geliştirmelerinin gerektiğini dile getiren Korkmaz, "Hangi yaşta olurlarsa olsunlar sevdiklerine çocuk diye seslenen Gazi Mustafa Kemal: 'Çocuk vatan gibi sevilmeli, milletin hakkı korunur gibi korunmalı' der. Bu duygu ve düşünceyle Gazi Mustafa Kemal bugünü tüm Dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir. Dünya çocuklarının her yıl kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. İşte tüm çocukları kucaklayan bu bayramda çocuklarımız, dünya çocuklarıyla yarınların kardeşlik, sevgi ve dostluk dünyasını oluşturacak köprüleri inşa etmektedirler. Dünyanın şuanda içinde bulunduğu ortam, çocukların masumiyetlerine ve hoşgörülerine, dünde yaşanan küskünlükleri unutup omuz omuza vererek kardeş olma ihtiyacını gözler önüne sermektedir. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Kutlamalar Korkmaz ve protokol üyelerinin, öğrenciler tarafından hazırlanan stantları gezmeleriyle ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun miniklere hediye dağıtmasıyla son buldu. Korkmaz, Kırklareli Bilim Ve Sanat Merkezi Robot Birimi Öğrencilerinin kendi icat ettikleri robotları sundukları sergiye özel ilgi gösterdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Öte yandan çelenk sunma töreninin ardından bir vatandaş gözyaşlarını tutamadı. Duygusal anların yaşandığı törende, ağlayan Ayşe isimli vatandaş, "Bu bayrak için ağlanmaz mı?'' dedi.

Kutlamalar kapsamında Kırklareli Üniversitesi Üni-Bjk Kulübü ''Vatanı korumak çocuklar ile başlar'' yazılı pankart açtı.
Kaynak: İHA