Kartepe'de 23 Nisan Coşkusu

Kartepe'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntüler eşliğinde coşku içinde gerçekleşti.

Kartepe'de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

94. yıl dönümü nedeniyle Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız tarafından Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de aralarında bulunduğu daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nı okudular.

Kartepe’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıl dönümünü kutlamaları Köseköy’de bulunan İstasyon Okulu bahçesindeki törenlerle devam etti. Kartepe Belediyesi Halk Oyunları ve Çocuk Mehteran Takımı gösterileriyle ayrı bir renk kazanan törenlerde öğrencilerin gösterileri konukların beğenisini topladı. İlk ve ortaokul öğrencileri arasında 23 Nisan nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler de ödüllerini ilçe protokolünün elinden aldı.

İlçe genelinde farklı eğitim kurumları kendi okullarında düzenledikleri törenlerle 23 Nisan coşkusunu gün boyu yaşama imkanı buldu. Eşref Uslu Okulu’nda düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında miniklerin gösterilerini izleyen Başkan Üzülmez de bu coşkuya ortak oldu. Okul Müdürü Cafer Davut ve Okul Aile Birliği Başkanı Osman Bayraklı öncülüğünde okul yararına düzenlenen kermesin de açılışını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e meclis üyeleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender ve muhtarlar ile veliler de eşlik etti.
Kaynak: İHA