Karaman'da 'sınav Stresi'Semineri

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ), "Sınav Stresi" semineri düzenlendi.

KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Yalçın, KMÜ Konferans Salonu'ndaki seminerde, sınav kaygısını düzgün bir şekilde yönetebilen ve kontrol altında tutabilen bireylerin başarıya ulaşabileceğini söyledi.

Ailelerin sınava hazırlık sürecinde öğrencilerde kaygıyı artıracak telkin ve söylemlerden uzak durmaları uyarısında bulunan Yalçın, olumsuz düşüncelerden uzak durulması gerektiğini dile getirdi.
"Sınava asla hayatınızın sınavıymış gibi bakmayın. Sınav hayatınız için önemli olabilir fakat sınav sizin gerçek değerinizi ölçmez. Bu sınav sizin için ölüm kalım meselesi değil" diyen Yalçın, şunları kaydetti:
"Bu şekilde düşünmek sınav stresinizi artırır ve sınavdaki başarınızı olumsuz etkiler. Yeterince çalışmamak, sınav zamanını iyi yönetememek, çevrenin etkisinde kalmak gibi nedenlerle kaygı üst seviyelere çıkar. Zihnini yöneten insanlar başarılı olacaktır. Olumsuz düşüncelerden uzak durun. Güzel düşünürseniz güzel şeylerle karşılaşırsınız. Sınavda sorularla kesinlikle inatlaşmayın. Sınav süresini iyi kullanın ve kendinize küçük molalar vererek zihninizi dinlendirin."
Kaynak: AA