Giresun’da 23 Nisan Bayramı İçin Fener Alayı Düzenlendi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenledi.

Giresun’da 23 Nisan Bayramı İçin Fener Alayı Düzenlendi

Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şubesi üyeleri akşam saatlerinde dernek binası önünde toplanarak yaktıkları fenerlerle birlikte slogan atarak Atatürk meydanına yürüdüler. “Atatürk gençliği görev başında”, “Mustafa Kemalin askerleyiz”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganı atan üyeler 10. Yıl Marşı’nı söylerken vatandaşlar evlerinin balkonundan ve cadde üzerinden alkışlarla yürüyüşe destek verdiler.

Gazi Caddesi’nden Atatürk Meydanına gelen fener alayı daha sonra Atatürk Anıtı önünde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

ADD Giresun Şube Başkanı Gürsel Ekmekçi yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir fener alayı düzenledik. Benim bildiğim kadarıyla 23 Nisan da bu Türkiye’de bir ilk. 19 Mayıs’ta, 29 Ekim’de böyle yürüyüşler yapıldı elbette ama bu 23 Nisan’da ilk Giresun ADD yaptı. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Kalabalık beklediğimiz gibiydi. Bütün Giresunlulara teşekkür ediyorum. Biz buradayız, ölmedik, Mustafa Kemal’in askerleyiz demek için yürüdük. Bu vatan kimseye peşkeş çekilmeyecek, bu vatan bizim. Bundan sonra her bayramda bunu yaparak yürüyeceğiz” dedi.

Fener alayı yürüyüşü olaysız sona erdi.
Kaynak: İHA