Giresun Belediyesinden Çocuk Şenliği

Giresun Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çocuk Şenliği düzenledi.

Giresun Belediyesinden Çocuk Şenliği

Belediye Başkanı Kerim Aksu, 28 Nisan tarihinde Çocuk Meclisi kuracaklarını belirterek "Ülkemizin ve şehrimizin geleceği açısından çocuklarımızı çok önemsiyoruz” dedi.

PTT Şubesi önünde toplanan çocuklar ve aileleri Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun katılımıyla Atatürk meydanına yürüyüş düzenledi.

Katılımın yoğun olduğu çocuk şenliğinde çocukların halk oyunları gösterileri beğenildi. Atatürk meydanında çocuklarla yakından ilgilenen ve hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Kerim Aksu, çocukların boyama etkinliğine katılarak yüzlerini boyadı.

Bayram dolayısıyla bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu, şöyle konuştu: “Bugün 23 Nisan, hem meclisimizin kuruluşunun hem de ulusal çocuk bayramımızın 94. yıldönümü. Giresun Belediyesi olarak çocuklarımızla birlikte bir yürüyüş yaptık.”

“ÇOCUK MECLİSİNİ KURUYORUZ”
Aksu, bugün asıl bir müjde vermek istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “UNICEF ile yürüttüğümüz bir kampanya ile 28 Nisan’da Giresun Çocuk Meclisi’ni kuruyoruz. Bunun müjdesini vermek istiyorum. UNICEF Türkiye Başkanı burada ilimizde olacak ve 28 nisan da sözleşme imzalayacağız. Büyük Atatürk’ün bize emanet ettiği ülkemizde çocuklarımıza, gençlerimize önem vermek bizim için çok önemli. Geleceğimizin iyi olması için çocuklarımızın çok iyi yönetilmesi lazım. Demokrasiyi daha şimdiden içine sindirebilmeli ve yaşamalılar." 28 Nisan da imzaları atarak çocuk meclisini kurmuş olacaklarını anlatan Aksu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu mecliste çocuklarımızın söz sahibi olması, talepleri, fikirleri, kendi dünyasından bizlere yol çizebilecek bir çocuk meclisi oluşturacağız. Gelecekte özgür çocukların oluşması içinde bu meclisi çok önemsiyoruz.”
Belediye tarafından düzenlenen çocuk şenliği akşam saatlerinde Atatürk meydanında ve şehir tiyatrosunda düzenlenecek tiyatro oyunlarıyla devam edecek.
Kaynak: İHA