Filistin-ürdün Arasında Çifte Vergilendirme Kaldırıldı

Filistin-Ürdün arasında çeşitli alanlarda işbirliğini içeren anlaşma paketi uyarınca çifte vergilendirme uygulaması kaldırıldı.

Filistin ve Ürdün arasında ekonomi, sosyal, eğitim ve sağlık alanlarında işbirliğini içeren anlaşma paketi, Ürdün Başbakanı Abdullah En-Nusur, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile iki ülke ekonomi, sağlık, eğitim, ziraat, su ve kültür bakanlarının katıldığı törenle açıklandı.
Hamdallah, pakette yer alan çifte vergilendirme uygulamasını kaldıran anlaşmanın imza törenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Filistin'de süregelen ekonomik krizi hafifletecek ekonomi, bilim, sağlık ve ziraat alanlarında Ürdün'le yapılan anlaşmaların önemini vurguladı.
İsrail'in, bir süredir Filistin'in ekonomik ilişkilerine engel olduğunu ileri süren Hamdallah, "Bölgede yakın gelecekte ekonomik iyileşmeyi beraberinde getirecek bu anlaşmanın benzerlerini diğer Arap ülkeleriyle de gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Ürdün Başbakanı Nusur da "Önümüzdeki aylarda dört paket daha açıklanacak. Filistinli kardeşlerimiz ve Ürdün'ün bir an önce bu anlaşmalardan istifade etmeleri için çalışmalarımıza hız vereceğiz" dedi.

Kaynak: AA