Evini Yakan Kadına Devlet Sahip Çıktı

Sivas'ta buzları eritmek için buzdolabının içinde ateş yakınca evi yanan 84 yaşındaki Mevlüde Yıldız'a Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi sahip çıktı.

Evini Yakan Kadına Devlet Sahip Çıktı

Çayboyu Mahallesi'nde bulunan iki katlı kerpiç evinde yalnız yaşayan Mevlüde Yıldız geçtiğimiz Perşembe günü buzdolabının içerisinde oluşan buzları eritmek için dolabın içerisine gazete kağıtlarını koyarak ateş yaktı. Buzdolabının tutuşması sonucu alevler kısa sürede her yeri kaplayarak yaşlı kadının evini kullanılmaz hale getirmişti.

Yangın sonrası evsiz kalan Mevlüde Yıldız'a ölen kardeşi Mehmet Öter'in eşi Güllü Öter sahip çıkarak evine aldı. Yaşlı kadının zor durumda kalmasına duyarsız kalmayan Valilik ve Sivas Belediyesi yaşlı kadını mahallede sığındığı evde ziyaret etti.

Ziyarete Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Yılmaz Yüzgüleç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul katıldı.

Ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Kalaylı, Mevlüde Yıldız'a her türlü yardımın yapılacağı sözünü verdi. Kalaylı, “Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaptılar. Zaten bizde acil ihtiyaçları için bir miktar para yardımı yaptık. Bugün ise teyzemizi ziyarete geldik. Bu olayda en büyük tesellimiz teyzemize bir şey olmaması. Biz bundan sonra kendisinin sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için bu durumu değerlendireceğiz. Perşembe günü teyzemizin gerekli raporlarını alacağız. Daha sonra kendisinin barınması ile ilgili ne gerekiyor ise elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise; “Konuyu beraber değerlendirdik, bizzat buraya gelerek değerlendirme de bulunduk Mevlüde teyzemize istediği şekilde yardımcı olacağız” dedi.

Olay esnasında kıyafetleri de yanan Mevlüde Yıldız için Başkan Yardımcısı Özaydın talimat vererek; Gıda bankasında içerisinde ayakkabı, terlik, pardösü, kazak, iç çamaşırı, battaniyesi de olan çantaların Yılmaz’a ulaştırılmasını sağladı.
Kaynak: İHA