Başkan Gönenç'ten 23 Nisan Mesajı

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Gönenç'ten 23 Nisan Mesajı

Başkan Gönenç mesajında şu görüşlere yer verdi:
''Sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla umudun, barışın, mutluluğun sembolü olan çocuklarımız geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e göre Türkiye Cumhuriyeti’ni ve milletin egemenliğini sonsuza kadar yaşatacak olan yalnız ve yalnız gelecek kuşaklardır. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Memleketi asıl aydınlığa gark edeceksiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz” sözleriyle Türk çocuklarına sonsuz güvenini vurgulayan Yüce Atatürk, 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir.

23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin de habercisidir. Büyük Millet Meclisi’nin açılışı laik, demokratik, çağdaş hukuk devletinin temellerinin atıldığı günü; egemenliğin kişilere ya da sınıflara değil, Türk ulusuna ait olduğu ilkesini simgelemektedir. Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider olan Atatürk böylece gelecek kuşaklara, milli egemenlik ve bağımsızlık kavramını daha küçük yaşta aşılamayı amaçlamıştır. Ülkemiz, 23 Nisan felsefesine ve Cumhuriyetine inanan kuşakların çabalarıyla, aydınlık yarınlara ulaşacaktır. Bu yüzden unutmamalıyız ki çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır!
Bizler Bergama Belediyesi olarak çocuklarımızın bu idealler doğrultusunda yetişmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. “Mutlu yarınlar, mutlu çocuklukla başlar” anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projelerimizle gerek çocuklarımızın eğitimine, gerek kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bugünlerde ise Atatürk’ün mirasını yaşatmak adına Belediyemiz tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Çocuk Şenliği’ni gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Çocuklar, sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz! Atatürk’ün sizlere verdiği değerin bilinciyle ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağınıza olan inancımla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.''
Kaynak: İHA