Başkan Anlayan Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Belediye Kültür Sarayı’nda mahalle muhtarlarıyla ilk kez tanışma ve kaynaşma toplantısında bir araya geldi.

Başkan Anlayan Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
Anlayan, Büyükşehir ile birlikte bir önceki dönemden daha fazla hizmet yapacaklarını söyledi.

Toplantıya AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, İbrahim Eroğlu, Fatih Erişmiş, Reyhan Mollaoğlu ve Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Asrak da katıldı.

Daha önceden Özel İdare ve Köydes marifetiyle köylere hizmet götürüldüğünü hatırlatan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Fatih Sözen, “Bundan sonra artık Fatsa Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz vasıtasıyla hizmetler yapılacak. Fatsa’da yeni dönemde 32 tane yeni muhtar arkadaşımız görev aldı. Ben yeni görev alan ve görevine devam arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ben bu sürecin hepimiz için hayırlı olacağını düşünüyorum. Geçmiş dönemde Özel İdare, KÖYDES imkanlarıyla birtakım hizmetler yapıldı. Görünen o ki yeterli olmuyor. Seçim sürecinde belediyemiz ve büyükşehir belediyemize ne söz verdiysek iktidarımızda el ele hepsini inşallah elimizden geldiği kadar yerine getireceğiz” dedi.

Bu toplantıyı bir tanışma ve kaynaşma amacıyla organize ettiklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, bundan sonra daha sık bir araya geleceklerini söyledi.

Teknik konuları birlikte değerlendireceklerini ifade eden Anlayan, "Yeni bir seçimden çıktık. Tüm ülkemizde olduğu gibi Fatsa’da da seviyeli bir seçim oldu. Ben bir kez daha bu seçimin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra aynı sorumlulukla kaldığımız yerden en güzel hizmetleri yapmaya gayret göstereceğiz. Artık hepimizin bildiği gibi sadece Fatsa Belediyesi değil artık Ordu Büyükşehir Belediyesi çatısı altında bir alt kademe belediyesiyiz. Bu da demek ki, artık hizmetleri sadece Fatsa Belediyesi kanalıyla yapmayacağız. Aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediyesi imkanıyla da yapacağız. Bir yandan Fatsa Belediyesi bir yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi bu hizmetleri yaparak bundan önceki döneme göre mukayese edildiğinde inanıyoruz ve inşallah göreceğiz daha fazla hizmetlere kavuşacağız. Bunun ne kadarını Fatsa Belediyesi'nin ne kadarını Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı hiç önemli değil. Sonuçta arkamıza dönüp baktığımızda bir önceki döneme baktığımızda toplamda ne kadar hizmet yaptığımızdır, bununla ölçeceğiz kendimizi. Yoksa Büyükşehir bizimle. Büyükşehir ile yarışmayacağız. Önemli olan vatandaşlarımıza söz verdiğimiz hizmetlerin yerine getirilmesidir. Büyükşehir Belediyemizin kendi bütçesiyle ve imkanlarıyla yapacağı hizmetler var çünkü ana gövde Büyükşehir, kaynağın büyüğü onda, imkanın büyüğü onda. Ondan sonra Fatsa Belediyesi yine kendi imkanları bütçesiyle yapacağı hizmetler olacak. Beraber yapacağımız hizmetler olacak, iktidar desteğini alarak yapacağımız hizmetler orada. Önceki 121 muhtarlığımız 79 muhtarlığa düştü. Bu 79 mahalle muhtarlarımızdan 32 tanesi yeni seçildi veya bir dönem ara verdikten sonra tekrar seçildi. Her mahallemiz birbirinden önemli. Biz hiçbir mahallemizi ayırmayacağız, hizmetlerimizi yaparken öncelik sırasına göre muhtarlarımızla istişare ederek yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA