Adasu Hes Cuma Günü Açılacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen ADASU Hidroelektrik Santrali'nin (HES) cuma günü açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, cuma günü düzenlenecek açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılacağını kaydetti.

Projenin inşaatına 2010 yılında başladıklarını vurgulayan Toçoğlu, 2013 yılının Ağustos ayında santralin tamamlandığını ve elektrik üretimine başlandığını bildirdi.
Toçoğlu, bu güne kadar 13 milyon kilovatlık ve 3 milyon lira değerinde enerji elde ettiklerini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"ADASU HES'ten yıllık ortalama 6-8 Milyon lera değerinde elektrik üretmeyi hedefliyoruz. HES ile enerjiye ayırdığımız bütçeden tasarruf edeceğiz. Sakarya Nehri akacak, Sakaryalılar kazanacak. Sakarya Nehri'nin 60 kilometre uzunluğundaki bölümünde var olan katı atıklar, HES sayesinde temizleniyor. Dünyanın en iyi örnekleri incelenerek hayata geçirilen santralin hemen çevresinde hayat bulan Sakaryapark Rekreasyon Projesi ile de Sakarya Nehri şehirle bütünleşiyor. Çevreci, ekonomik, ekolojik duyarlılığı olan HES, Sakarya'ya hayırlı olsun"

Kaynak: AA