7. Geleneksel Çocuk Festivali

Bilecik Belediyesi tarafından 7. Geleneksel Çocuk Festivali düzenlendi.

Bilecik Belediye Sarayı önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bando takımı gösterisi ve şarkılar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.
Belediye Başkanı Yağcı, burada yaptığı konuşmada güzel bir günü ve çifte bir bayramı yaşadıklarını belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bütün çocuklara, gençlere ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Yağcı, şunları söyledi:
"Bugün heyecanlıyız, azimliyiz, mutluyuz ve gururluyuz. Çünkü Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 94 yıl önce 23 Nisan 1920'de yakılan milli egemenlik meşalesi, aynı heyecan ve coşkuyla bugünümüze geldi. Yarına da çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından iletileceğine, ulaştırılacağına olan inancımız tamdır. Yine Bilecik olarak ve Bilecik Belediyesi olarak gururluyuz ve mutluyuz. Çünkü 7 yıl önce başlattığımız geleneksel çocuk festivalimiz bugün 7. yılını kutlamakta ve çocuklarımızla geleceğe eğlenerek, hazırlanmanın haklı hazzını ve gururunu yaşıyoruz. Ben çocuk festivalimizin bütün çocuklarımıza iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum."
Konuşmanın ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Yağcı ve beraberindekiler, çocuklar için hazırlanan oyun gruplarını gezerek, çocuklarla fotoğraf çektirdi.
Çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı festival, 4 gün sürecek.
Kaynak: AA