23 Nisan'da Çocuklara Karşı Şiddet Protesto Edildi

İstanbul Beyoğlu’nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütlerine mensup 30 kişilik grup, çocuklara karşı şiddet konusuna dikkat çekti.

23 Nisan'da Çocuklara Karşı Şiddet Protesto Edildi

Aralarında Çocuk Çalışmaları Birimi, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Türk Psikologlar Derneği gibi sivil toplum kuruluşuna mensup kişilerin yer aldığı 30 kişilik protestocu grup, saat 12.00’de Galatasaray Lisesi önünde toplanarak iktidarın çocuklara yönelik politikalarını eleştirdi.

Çalışan çocuk figürlerinden oluşan “Bugün 23 Nisan” yazılı pankart açan eylemciler, çocuklara yönelik baskı ve şiddet olaylarını kınadı.

Grup adına basın açıklaması yapan aktivist Zeynep Cansu Eyüpoğlu, “Bugün 23 Nisan. Çocuk Bayramı. Bayram demek, kutlama demektir, neşe, sevinç, barış, huzur demektir. Oysa biz bugün, 2014 yılının ‘çocuk bayramı’ gününde kaygılıyız” dedi

Çocuklara karşı işlenen şiddete tahammül edemediklerini belirten Eyüpoğlu, “Türkiye 1990 yılında Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni imzaladığı halde, sözleşmeden doğan hükümlülüklerini yerine getirmiyor. Bunu yapmadığı gibi, çocukların yaşamlarını daha da zorlaştıran ve değersizleştiren uygulamaları bir bir hayata geçiriyor. Bizler, giderek artan baskı ve şiddet ortamının da çocukların yaşamını olumsuz etkilemesine tahammül edemiyoruz. Çocukların cezaevlerine kapatılıp uzun tutukluluk sürelerine maruz kalıp, şiddet ve işkence görmelerine katlanamıyoruz” şeklinde konuştu.

Hak temelli bir çocuk politikası oluşturulmasının, devletin temel yükümlülüğü olduğunu savunan Zeynep Cansu Eyüpoğlu, kaygılarının ve tepkilerinin, devletin doğrudan ya da dolaylı şekilde çocukların yaşam haklarına yönelik ihlalinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Eylemciler, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA