'Zekeriya Öz tüm adliyeyi gözetlemiş' iddiası

17 Aralık derin operasyonunu yöneten Savcı Öz'ün İstanbul Başsavcı Vekilliği görevini yürütürken Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın her noktasını takibe aldığı öne sürüldü.

'Zekeriya Öz tüm adliyeyi gözetlemiş' iddiası
Bir dönem Ergenekon soruşturmasını yürüten ardından Başsavcı Vekili olarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na tayin edilen Zekeriya Öz'ün adı 17 Aralık derin operasyonunda yeniden gündeme geldi. Soruşturmanın koordinatörlüğünü yürüten Öz, operasyonun ilk gününde akşam İstanbul Emniyet'ine adeta baskın düzenleyerek polisleri baskı altına aldı.

ODASINDAN ADLİYEYİ İZLEDİ
Bu davranışının ardından dikkatleri üzerine çeviren Öz'e, Dubai gezisinin de deşifre olmasıyla birlikte Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından soruşturma başlatıldı. Öz önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne ardından da kararname ile Bolu Savcılığı'na atandı. Tayinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasını boşaltan Zekeriya Öz'ün adliyenin her köşesini gözleyip kayıt yaptığı ortaya çıktı. Savcı Öz'ün Çağlayan Adliyesi'nin güvenliğinden sorumlu başsavcı vekili olması da her şeyi kolaylaştırdı. Öz'ün boşalttığı makam odasına özel birmonitör koydurttuğu öğrenildi. 'Güvenlik' gerekçesiyle adliyenin her köşesindeki kameralara anında ulaşabilen Öz, özellikle savcı ve hakimlere ziyarete gelen misafirlerin kullandığı protokol kapısını izledi. Öz'ün önemli gördüğü kayıtlarla kendisine özel bir arşiv oluşturduğu belirtildi.

TELEFONLARI KAYDEDİP, ARŞİVLEMİŞ
Bütün adliyeyi abluka altına alan Savcı Zekeriya Öz'ün makam odasındaki telefonda da kayıt yapma özelliği olan bir aparatın bulunduğu ortaya çıktı.

Kendisini arayan önemli kişilerle yaptığı görüşmeleri de kaydeden Öz'ün cep telefonundan yaptığı ve kendince önemli gördüğü görüşmeleri de kaydettiği belirtildi.