Yüzme Havuzu Açılışı

Kırklareli Fen Bilimleri Koleji'nin yüzme havuzu, törenle açıldı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, törende, okul bünyesinde açılan havuzun öğrencilerin başarı seviyesini yükselteceğine inandığını söyledi.

Öğrenciler için sportif alanların daha da geliştirilmesi gerektiğini belirten Yaman, sportif faaliyetlerin öğrenciler için yararlı olduğunu vurguladı.
Spor yapmanın önemli olduğunu dile getiren Yaman, şöyle konuştu:
"İnsan sağlığı için spor çok önemli. Öğrencilerin başarısını arttıracağına inanıyorum. Öğrenciler için bir yandan stres atmaya diğer bir yandan ise zeka gelişimine neden olur. Bu tür tesislerin yapılması bizleri memnun ediyor. 2014 yılı spor tesisleri açılışı bakımından yoğun geçecek. Gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğümüzün gençlik merkezi ve yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. İlçelerde yapılan spor tesisleri inşaatlarımız devam ediyor. Bir otel de havuz yapmak için girişimlerde bulundu."
Okul Müdürü Güney Filiz Arıkan da yüzme havuzunu Kırklareli'ne kazandırmış olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından antrenör Dilek Yalçın ve Murat Sordu'nun gözetiminde öğrenciler serbest stilde kulvar tamamlama yüzüşü yaptı.
Törene, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Ömer Lütfi Mor ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul öğretmenleri katıldı.

Kaynak: AA