Yunan Sahil Güvenlik Ekiplerinin Tekneye Ateş Açması

Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası yakınlarında, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin kaçak taşıdığından şüphelenerek ateş açması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Türk kaptanın annesi, oğlundan gelecek bir haber bekliyor.

Hassa ilçesinde yaşayan Naciye Ateş, öldüğüne inanmadığı oğlunun yaralı olduğunu savundu.
Gözyaşları içinde yetkililerden yardım beklediğini anlatan Ateş, "Yavrumun Türkiye'ye getirilmesini istiyorum. 7 kardeşin en küçüğü olan oğlum, babasını doğmadan önce kaybetti. Tarlalarda çalışarak Mustafamı ve diğer çocuklarımı sefillik içerisinde büyüttüm. Ne olursunuz bana yavrumun yaşayıp yaşamadığını haber verin" diye konuştu.

Mustafa Ateş'in ablası Elif Yılmaz ise kardeşinin hayatını kaybettiğini bildiklerini ve bir an önce cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi beklediklerini kaydetti.

Kardeşinin cenazesini 8 gündür alamadıklarını ifade eden Yılmaz, "İçimiz yanıyor. Bir an önce cenazemizi alıp defnedip birazcık da olsa acımızı dindirmek istiyoruz" dedi.

Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, 15 Nisan'da, Kos (İstanköy) Adası'nın doğusunda yer alan Psalidi bölgesinde, kaçak taşıdığından şüphelenilen bir tekneye ateş açmış, olayda hayatını kaybeden kaptanın 29 yaşındaki Mustafa Ateş olduğu açıklanmıştı.
Kaynak: AA