Turhal'da Çöp Konteynerleri Temizlendi

Turhal Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöp konteynerler dezenfekte edildi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, çöp konteynerlerinin temizlenmesini yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı.
Seçimlerden önce belediye başkanlığını kazandığı takdirde çöp konteynerlerini dezenfekte edeceği sözünü verdiğini anımsatan Bekler, şöyle konuştu:
"Öncelikle bu sözümü yerine getirebildiğim için Allah'ıma hamd ediyorum. Çöp konteynerler yıllardır yerlerinde duruyorlar ve üzerinde çok büyük bir pisliği de barındırıyorlar. Konteynerlerin yakınından geçen vatandaşlarımız burunlarını tutarak geçmek zorunda kalıyor. Yaz aylarında bu koku daha da artıyor. Konteyner yıkama aracını İstanbul'dan getirdik. Bütün konteynerler otomatik olarak yıkanacak. konteynerlerin üzerinde yağ çözücü sürülüyor, arkasından yıkanıyor, arkasından da bir ekibimiz gelecek konteynerler ilaçlayacak, dezenfekte edecek."
Turhal'da ilk kez çöp konteynerlerinin temizlendiğini belirten Bekler, "Bu şehirde daha önce konteynerlerin yıkanma çalışması yapılmadı. Şehir içerisinde ki konteynerlerin tamamı temizlenecek ve iki ay sonra temizleme çalışması tekrarlanacak. Bu çalışmalar yaz kış devam edecek" dedi.

Kaynak: AA